Iedere bewoner een orchidee


Iedere bewoner een Orchidee
 Rotary Club Altena realiseert sinds 2018 dromen van bewoners Altenahove, Antonia en Lemmenskamp. Door Covid-19 konden we de dromen niet uitvoeren. Het idee ontstond om toch iets extra’s voor “onze bewoners” te doen. Wij hebben gekozen om een plant met een persoonlijk kaart aan iedere bewoner aan te bieden en uiteraard de corona regels in acht te nemen.

Hoe zijn we te werk gegaan?
 
We hebben eerst met de locatie manager contact opgenomen of een dergelijk actie zou passen binnen de corona regelgeving. Het idee werd positief ontvangen met het verzoek om de planten af te leveren bij de recepties van de locaties, zelf bij de bewoners aanbieden is niet mogelijk.
Vervolgens hebben we een calculatie gemaakt op basis van ± 185 bewoners en het bestuur gevraagd voor akkoord. In deze corona tijd een afwijkende procedure die wel geaccordeerd werd. Ook kwam de mooie suggestie om de kaarten gemaakt door Ad van Bokhoven te gebruiken. De volgende stap was om de planten te organiseren, transport te regelen en de Rotarians te vragen de kaarten te schrijven. Tijdens onze clubavond 8 juni jongst leden zijn de 1e 80 kaarten geschreven en 2 dagen daarna hadden we alle 185 kaarten binnen.
Ron had inmiddels te horen gekregen dat de planten volledig gesponsord zijn door Ronald Roos in Boskoop. Hulde !!
 
Donderdag ochtend 11 juni was te zover!
 
Ron Kervezee en Hans van Vianen hebben op de locaties Lemmenskamp, Altenahove en Antonia de prachtige orchideeën met de persoonlijke geschreven kaarten afgeleverd.
De foto’s spreken voor zich, we hopen binnenkort ook nog impressies te krijgen hoe de planten bij de bewoners zijn ontvangen. Inmiddels zijn via deze site bedankjes van de bewoners binnengekomen.